Slanje sata

Prodali ste ili se upravo spremate prodati sat? Naši vam savjeti pomažu da svoj sat sigurno pošaljete kupcu. Jednostavno stavljajte kvačice na jednu po jednu točku na našem popisu za provjeru i tako budite sigurni da ništa niste zaboravili.

Popis za provjeru koji se može preuzeti kao PDF

Troškovi slanja

Ako planirate prodati svoj sat, trebali biste već unaprijed obratiti pozornost na nekoliko točaka. Na prvom je mjestu većinom cijena koja se želi postići. Kako biste ostvarili cijeli željeni iznos, nabolje je da već prije izrade oglasa predvidite i troškove slanja.

Čim se vaš sat oglasi, potencijalni će se kupci raspitivati o tome jesu li u navedenoj cijeni već uračunati i troškovi slanja. Kako vaš sat ne bi „naknadno poskupio“, na cijenu koju želite postići prije toga dodajte i troškove slanja. To vam otvara i dodatni manevarski prostor tijekom pregovora o cijenama.

Carinski propisi

Kako bi vaš sat stigao bez problema do kupca, vrlo je važno da se raspitate o carinskim odredbama dotične zemlje i uz pošiljku priložitepotrebne dokumente. Raspitajte se o zakonskim propisima (npr. za narukvicu od aligatorske kože). Svoju pošiljku unaprijed prijavite carini i razjasnite s kupcem tko će preuzeti moguće carinske troškove.

Pakiranje

Kako biste bili sigurni da se sat neće oštetiti tijekom prijevoza, pazite na odgovarajuću veličinu ambalaže i dovoljnu količinu ambalažnog materijala. Ambalaža ne treba biti prevelika jer se u suprotnom kutija i sat mogu prevrtati po unutrašnjosti. Koristite dovoljno ambalažnog materijala odnosno izolacijskog materijala, poput folija sa zračnim jastučićima, kako biste sat zaštitili od treskanja. Sat čvrsto zapakirajte i u kutiju sata i u vanjsku ambalažu.

Osiguranje

Ova je točka posebno važna i stoga preporučujemo da se prije slanja detaljno informirate o osiguranju sata. Odaberite način slanja kojim je vaš sat osiguran na punu vrijednost od oštećenja ili gubitka. Vodite računa o tome da osiguranje vrijedi i za dragocjenosti i satove.

Adresa primatelja

Čak i ako se to čini samorazumljivim: čitljivo napišite točnu i potpunu adresu na pakiranje odnosno na dostavnicu. Također, provjerite odgovara li adresa slanja adresi navedenoj na vašem računu na portalu myChrono24. Navede li vam prodavatelj drugu adresu dostave, stupite u kontakt s našim timom za podršku.

Praćenje pošiljke

Ako ste poslali sat, mislite i na to da kupcu javite broj za praćenje pošiljke. To mu omogućuje praćenje pošiljke i informacije o njezinom statusu.

Prodajte sada