Prijava

Koliko vrijedi vaš sat?

Sada utvrdite vrijednost i prodajte sat po najboljoj mogućoj cijeni.
procjena vrijednosti
Fotografiranje satova i utvrđivanje vrijednosti Fotografiranje satova i utvrđivanje vrijednosti

Utvrđivanje vrijednosti na portalu Chrono24

100% besplatno

100% besplatno

Besplatno saznajte vrijednost svog sata. Jednostavno odaberite model, navedite stanje i pošaljite.

Do procjene stručnjaka samo jednim klikom

Do procjene stručnjaka samo jednim klikom

Portal Chrono24 najveće je prodajno mjesto luksuznih satova – mi uspoređujemo vaš sat s 400 000 ponuda iz cijelog svijeta.

Veći uspjeh s pravom prodajnom cijenom

Veći uspjeh s pravom prodajnom cijenom

Mi poznajemo tržišnu cijenu i dajemo vam preporuku cijene koja će vam pomoći da dođete do najbolje moguće prodajne cijene.

Izrada oglasa – jednostavno objašnjena

U ovom ćemo vam videozapisu korak po korak pokazati kako možete jednostavno i besplatno oglašavati svoj sat na portalu Chrono24.

Novo

Watch Scanner

Fotografiranje satova i utvrđivanje vrijednosti

Želite utvrditi vrijednost sata, ali ne znate o kojem je modelu riječ?
Watch Scanner u aplikaciji portala Chrono24 omogućuje jednostavan pronalazak vrijednosti sata i dodatnih informacija o modelu s pomoću fotografije.

Gdje mogu pronaći referentni broj svog sata?

  • Na brojčaniku
  • U dokumentima
  • Na dnu kućišta
  • Na kopči remena

Imate li pitanja? Obratite nam se!

Koliko vrijedi moj sat?
Ne može se uvijek jednostavno utvrditi vrijednost starog sata. Naravno, postoje marke i modeli koji su sami po sebi skuplji od drugih, primjerice Patek Philippe, Audemars Piguet ili Rolex. Međutim, vrijednost sata ovisi i o drugim čimbenicima:
  • Ima li sat složene komplikacije poput kronografa ili vječni kalendar?
  • Jesu li sve komponente i narukvica originalni?
  • Je li sat proizveden kao poseban model ili kao limitirano izdanje?
  • Je li sat traženi vintage model poput satova Universal Genève Polerouter ili Tag Heuer Autavia?
Što više pitanja odgovorite s „Da”, to su vaši izgledi veći da pri prodaji svojeg sata možete postići visoku cijenu.
Zašto je prodajna cijena tako važna?
Ukratko: što je cijena realnija, to ćete brže prodati svoj sat. Pretjerana cijena odbija kupce. Međutim, ako cijena odgovora tržišnoj vrijednosti, pronaći ćete brojne zainteresirane kupce. S druge strane, naravno, svoj sat ne biste trebali prodati ispod njegove vrijednosti.

Vaš sat uspoređujemo s više od 400 000 ponuda diljem svijeta i utvrđujemo njegovu stvarnu tržišnu vrijednost. Ovako možete jednostavno i bez stručnih znanja utvrditi pravu prodajnu cijenu putem interneta.

Korisni savjeti za prodaju sata
Kako funkcionira besplatna procjena satova?
Za utvrđivanje tržišne vrijednosti preporučujemo vam da unesete referentni broj svojeg sata. Tako možemo jasno identificirati vaš sat. Referentni broj većinom možete pronaći na brojčaniku, u dokumentaciji, na dnu kućišta ili na kopči remena. Međutim, također možete unijeti marku i model te odabrati svoj sat.

Na temelju oglasa na portalu Chrono24 utvrđujemo aktualnu tržišnu vrijednost vašeg sata koju vam prikazujemo izravno u nastavku.

Ova je usluga besplatna i za to vam nije potreban korisnički račun na portalu Chrono24.
Kako se utvrđuje vrijednost mog sata?
Kako bi se utvrdila tržišna vrijednost vašeg sata, uspoređujemo ga s više od 400 000 trenutačnih ponuda na portalu Chrono24. Ako ti oglasi nisu dovoljni, u izračun uključujemo i već prodane satove.

Iz tih podataka izračunavamo prosječnu cijenu oglasa po kojoj se vaš sat može pronaći na portalu Chrono24. Imajte na umu da ovdje nije riječ o zajamčenoj prodajnoj cijeni.
Koji čimbenici određuju pravu prodajnu cijenu?
Opseg isporuke: Možete tražiti više od prosječne cijene ako vaš oglas sadrži originalnu kutiju i pripadajuću dokumentaciju. Pročitajte više o cjelovitom kompletu.

Stanje: Ako je vaš sat rabljen, ali nema nikakve ogrebotine ni druge ozbiljne tragove korištenja, možete također tražiti veću prodajnu cijenu.
Kako još mogu odrediti vrijednost svog sata?
Naravno, možete i ručno pretražiti oglase na portalu Chrono24 kako biste analizirali cijene. Osim toga, svoj sat možete dati procijeniti u draguljarnicama i u aukcijskim kućama.

Imajte na umu da možete postići veću prodajnu cijenu ako svoj sat oglašavate na internetu. Cijena koju ćete dobiti od lokalnih aukcijskih kuća i draguljara uglavnom je manja jer oni tom prilikom uračunavaju i svoju maržu.

Dodatna pitanja i odgovori

Vaš se sat procjenjuje

Pronašli smo vaš sat...