Even with the spread of COVID-19, Chrono24 is open for business! Make secure purchases with Chrono24's Buyer Protection.
Prijava

Usluga povjerenika na Chrono24 portalu

Kupac

Prodavatelj

Usluga povjerenika još više olakšava kupnju od privatnih osoba i čini ju sigurnijom: Svoj novac uplaćujete na povjerenički račun na kojem ostaje siguran toliko dugo dok svoj sat ne budete držali u rukama. Kupujte udobno i od inozemnih privatnih prodavatelja i pouzdajte se u svako doba u potporu našeg tima.

Sigurno plaćanje prilikom kupnje od privatnih osoba

Plaćanje putem povjereničkog računa

Plaćanje putem povjereničkog računa

Sigurnost na prvom mjestu. Najprije dobivate kupljeni sat. Potom se prodavatelju isplaćuje kupoprodajna cijenu.

Fleksibilni načini plaćanja

Fleksibilni načini plaćanja

Bilo da plaćate doznakom ili kreditnom karticom, preko usluge povjerenika opušteno kupujete od privatnih prodavatelja iz cijelog svijeta.

Osobna podrška

Osobna podrška

Stojimo vam na raspolaganje u bilo koje vrijeme. U slučaju da se nešto ne odvija kao što je to dogovoreno, vama i prodavatelju pružit ćemo potporu prilikom nagodbe.

Veća sigurnost za prodavatelja i kupca

Na portalu Chrono24 uvijek prodajete putem naše usluge povjerenika. Tako vam na raspolaganje stavljamo siguran način plaćanja s pomoću kojega možete svoj artikl bezbrižno nuditi i u inozemstvu.

Evo kako to funkcionira

Uspješna prodaja u 4 koraka

Prodaja vašeg artikla na portalu Chrono24 je obvezujuća

Prodaja vašeg artikla na portalu Chrono24 je obvezujuća

Prodavatelj plaća prodajnu cijenu na siguran povjerenički račun

Prodavatelj plaća prodajnu cijenu na siguran povjerenički račun

Kupcu šaljete osiguran artikl

Kupcu šaljete osiguran artikl

Vaš se novac uplaćuje izravno na vaš račun čim kupac sigurno primi artikl

Vaš se novac uplaćuje izravno na vaš račun čim kupac sigurno primi artikl

Saznajte više o prodaji putem portala Chrono24

Kako funkcionira usluga povjerenika?

Kako mogu dobiti novac od prodaje?

Koji je siguran način za slanje mog sata?

Što se događa u slučaju problema?

Što je usluga povjerenika portala Chrono24?
Usluga povjerenika portala Chrono24 prodavateljima, ali i kupcima nudi veću sigurnost tijekom kupnje sata: Nakon što kupac doznači novac na povjerenički račun, novac ostaje na njemu siguran sve dok kupac ne potvrdi da je primio naručeni artikl.

U pravilu odobravamo isplatu najkasnije 7 radnih dana nakon što kupac potvrdi primanje artikla. Isplatu može i sam kupac odobriti ranije.

K tomu vam možemo pružati bolju podršku tijekom plaćanja putem usluge povjerenika kada nešto ne ide prema planu. 
Koje metode plaćanja mogu ponuditi ako sam pronašao/pronašla kupca?
U pravilu kupac plaća putem usluge povjerenika na portalu Chrono24. To znači da kupac plaća prodajnu cijenu nakon svoje narudžbe na siguran povjerenički račun. Potom šaljete sat kupcu i isplaćuje vam se kupovna cijena čim kupac sigurno primi sat.

U pojedinačnim slučajevima moguće je da se kupac ili prodavatelj u svojoj zemlji ne mogu koristiti uslugom povjerenika. U takvim slučajevima kupac vam izravno uplaćuje novac. Za to možete odabrati metodu plaćanja po svom izboru, primjerice, bankovnu doznaku ili PayPal. Portal Chrono24 potom prosljeđuje kupcu vaše podatke za plaćanje.

Dodatne informacije o usluzi povjerenika pronaći ćete ovdje.

Naravno, kupcu možete artikl uručiti i osobno. Preporučujemo vam da za to odaberete sigurno ili nadzirano mjesto, primjerice, kod draguljara. I u tom slučaju možete uslugu povjerenika odabrati kao siguran način plaćanja. Obratite pozornost i na naše sigurnosne napomene.
Kada dospijeva prodajna provizija?
Ako za svoj oglas upotrebljavate uslugu povjerenika, proviziju zadržavamo pri izravnoj isplati prodajne cijene vama.

Ako vam prodavatelj izravno plaća, ispostavit ćemo vam račun za prodajnu proviziju. Podmirite iznos na računu u roku od 14 dana.

Saznajte više
Koju sigurnost nudi usluga povjerenika prodavateljima?
Sigurnost nam je posebno važna tijekom prodaje satova! Uslugom povjerenika sprječavate pokušaje prevare i sigurni ste da će kupovna cijena biti uplaćena na vaš račun.

Sigurno plaćanje
Kupac uplaćuje novac na povjerenički račun. Artikl šaljete tek kada primite novac. Kupac može pokrenuti isplatu čim primi artikl. No ne brinite se – ako to kupac ne napravi, uplatit ćemo vam novac u pravilu u roku od 7 radnih dana nakon isporuke artikla.

Zaštita podataka
Tijekom plaćanja putem usluge povjerenika ne prosljeđujete nikakve podatke kupcu. Tako vaši podatci uvijek ostaju sigurni.

Podrška portala Chrono24 ako stvari ne idu prema planu
Ako se pojave problemi, rado ćemo vam dati savjet i pomoći da svladate moguće jezične barijere između vas i kupca.
Kako ću dobiti svoj novac?
Prodavatelj vam može odobriti isplatu kupovne cijene čim primi artikl. No ne brinite se – ako to kupac ne napravi, uplatit ćemo vam novac u pravilu u roku od 7 radnih dana nakon isporuke artikla. Imajte na umu da može potrajati do 3 radna dana dok doznaka ne bude vidljiva na računu.
Kako mogu kao privatni prodavatelj sigurno poslati svoj sat?
Kako bi primatelj sigurno primio vaš sat, obratite pozornost na sljedeće točke:

  • Ambalaža: Odaberite stabilan karton za slanje odgovarajuće veličine i upotrebljavajte dovoljno ambalažnog materijala.
  • Adresa primatelja: Neka vam najprije kupac potvrdi adresu za dostavu. Pazite na to da je čitko napisana na kartonu za slanje.
  • Osiguranje: Informirajte se o osiguranju pošiljke još prije slanja. Ona mora vrijediti i za dragocjenosti poput satova i za oštećenja te gubitak pokrivati punu vrijednost.
  • Praćenje pošiljke: Odaberite vrstu slanja s praćenjem pošiljke. Kako bi kupac mogao pratiti pošiljku, nakon njezinog slanja javite mu ID broj za praćenje.
Kako mi portal Chrono24 pruža podršku u slučaju problema?
Ako se pojave problemi, rado ćemo vam dati savjet i pomoći da svladate moguće jezične barijere između vas i kupca. Rješenje se uvijek pronalazi u dogovoru s objema strankama. U slučaju otkazivanja prodaje nikad ne izvršavamo povrat novca bez suglasnosti prodavatelja.
Kako ću dobiti obavijest o knjiženju za otkazanu prodaju?
Čim uspješno storniramo vašu prodaju, dobit ćete povrat prodajne provizije. Ako ste je već platili, povrat ćete dobiti najkasnije 7 dana nakon storniranja prodaje. Imajte na umu da može potrajati do 3 radna dana dok novčana doznaka ne bude vidljiva na računu.