Globalni korisnici (njih 71.000) ocjenjuju nas s 4,8 od 5 zvjezdica

Usluga povjerenika na Chrono24 portalu

Kupac Prodavatelj

Usluga povjerenika još više olakšava kupnju od privatnih osoba i čini ju sigurnijom: Svoj novac uplaćujete na povjerenički račun na kojem ostaje siguran toliko dugo dok svoj sat ne budete držali u rukama. Kupujte udobno i od inozemnih privatnih prodavatelja i pouzdajte se u svako doba u potporu našeg tima.

Sigurno plaćanje prilikom kupnje od privatnih osoba

Plaćanje putem povjereničkog računa

Sigurnost na prvom mjestu. Najprije dobivate kupljeni sat. Potom se prodavatelju isplaćuje kupoprodajna cijenu.

Fleksibilni načini plaćanja

Bilo da plaćate doznakom ili kreditnom karticom, preko usluge povjerenika opušteno kupujete od privatnih prodavatelja iz cijelog svijeta.

Osobna podrška

Stojimo vam na raspolaganje u bilo koje vrijeme. U slučaju da se nešto ne odvija kao što je to dogovoreno, vama i prodavatelju pružit ćemo potporu prilikom nagodbe.

Imajte na umu: Prodaja putem usluge povjerenika Chrono24 moguća je samo u sljedećim regijama: svim državama SEPA-e, Australiji, Hong Kongu, Japanu, Kanadi, Singapuru, Južnoj Koreji, SAD-u, Ujedinjenim Arapskim Emiratima te francuskim prekomorskim teritorijima.

Veća sigurnost za prodavatelja i kupca

Na portalu Chrono24 uvijek prodajete putem naše usluge povjerenika. Tako vam na raspolaganje stavljamo siguran način plaćanja s pomoću kojega možete svoj artikl bezbrižno nuditi i u inozemstvu.

Evo kako to funkcionira

Uspješna prodaja u 4 koraka

  1. 1. Prodaja vašeg artikla na portalu Chrono24 je obvezujuća

  2. 2. Prodavatelj plaća prodajnu cijenu na siguran povjerenički račun

  3. 3. Kupcu šaljete osiguran artikl

  4. 4. Vaš se novac uplaćuje izravno na vaš račun čim kupac sigurno primi artikl

Saznajte više o prodaji putem portala Chrono24

Kako funkcionira usluga povjerenika?

Kako mogu dobiti novac od prodaje?

Koji je siguran način za slanje mog sata?

Što se događa u slučaju problema?

Što je usluga povjerenika portala Chrono24?
Usluga povjerenika portala Chrono24 prodavateljima, ali i kupcima nudi veću sigurnost tijekom kupnje sata: Nakon što kupac doznači novac na povjerenički račun, novac ostaje na njemu siguran sve dok kupac ne potvrdi da je primio naručeni artikl.

U pravilu odobravamo isplatu najkasnije 7 radnih dana nakon što kupac potvrdi primanje artikla. Isplatu može i sam kupac odobriti ranije.

K tomu vam možemo pružati bolju podršku tijekom plaćanja putem usluge povjerenika kada nešto ne ide prema planu. 
Koje načine plaćanja mogu ponuditi ako sam pronašao/la kupca?
Kupac u pravilu plaća putem usluge povjerenika na portalu Chrono24. To znači da kupac prodajnu cijenu nakon svoje narudžbe uplaćuje na siguran povjerenički račun. Zatim šaljete sat kupcu i isplaćuje vam se kupovna cijena čim kupac sigurno primi sat.

U pojedinačnim slučajevima moguće je da se kupac ili prodavatelj u svojoj zemlji ne mogu koristiti uslugom povjerenika. U takvim vam slučajevima kupac izravno uplaćuje novac. Za to možete odabrati način plaćanja po svojem izboru, na primjer, bankovnu doznaku ili uslugu PayPal. Portal Chrono24 zatim kupcu prosljeđuje vaše podatke za plaćanje.

Dodatne informacije o usluzi povjerenika pronaći ćete ovdje.

Naravno, kupcu možete artikl uručiti i osobno. Preporučujemo vam da za to odaberete sigurno ili nadzirano mjesto, na primjer, draguljarnicu. I u tom slučaju možete odabrati uslugu povjerenika kao siguran način plaćanja. Obratite pozornost i na naše sigurnosne napomene.
Kada dospijeva prodajna provizija?
Ako za svoj oglas upotrebljavate uslugu povjerenika, proviziju zadržavamo pri izravnoj isplati prodajne cijene vama.

Ako vam prodavatelj izravno plaća, naplatit ćemo vam prodajnu proviziju. Podmirite iznos na računu u roku od 14 dana.

Saznajte više
Koju sigurnost nudi usluga povjerenika prodavateljima?
Sigurnost nam je posebno važna tijekom prodaje satova! Uslugom povjerenika sprječavate pokušaje prevare i sigurni ste da će kupovna cijena biti uplaćena na vaš račun.

Sigurno plaćanje
Kupac uplaćuje novac na povjerenički račun. Artikl šaljete tek kada primite novac. Kupac može pokrenuti isplatu čim primi artikl. No ne brinite se – ako to kupac ne napravi, uplatit ćemo vam novac u pravilu u roku od 7 radnih dana nakon isporuke artikla.

Zaštita podataka
Tijekom plaćanja putem usluge povjerenika ne prosljeđujete nikakve podatke kupcu. Tako vaši podatci uvijek ostaju sigurni.

Podrška portala Chrono24 ako stvari ne idu prema planu
Ako se pojave problemi, rado ćemo vam dati savjet i pomoći da svladate moguće jezične barijere između vas i kupca.
Kako ću dobiti svoj novac?
Prodavatelj vam može odobriti isplatu kupovne cijene čim primi artikl. No ne brinite se – ako to kupac ne napravi, uplatit ćemo vam novac u pravilu u roku od 7 radnih dana nakon isporuke artikla. Imajte na umu da može potrajati do 3 radna dana dok doznaka ne bude vidljiva na računu.
Kako kao privatni prodavatelj mogu sigurno poslati svoj sat?
Kako bi primatelj sigurno primio vaš sat, obratite pozornost na sljedeće točke:

  • Ambalaža: Odaberite stabilnu kartonsku kutiju za slanje odgovarajuće veličine i upotrebljavajte dovoljno ambalažnog materijala.
  • Adresa primatelja: Neka vam kupac unaprijed potvrdi adresu za dostavu. Pazite na to da ona bude čitljivo navedena na kartonskoj kutiji za slanje.
  • Osiguranje: Informirajte se o osiguranju pošiljke još prije slanja. Ona mora vrijediti i za vrijedne predmete poput satova te pokrivati punu vrijednost za oštećenja i gubitak.
  • Praćenje pošiljke: Odaberite vrstu slanja s praćenjem pošiljke. Kako bi kupac mogao pratiti pošiljku, nakon njezina slanja javite mu ID broj za praćenje.
Kako mi portal Chrono24 pruža podršku u slučaju problema?
Ako se pojave problemi, rado ćemo vam dati savjet i pomoći da svladate moguće jezične barijere između vas i kupca. Rješenje se uvijek pronalazi u dogovoru s objema strankama. U slučaju otkazivanja prodaje nikad ne izvršavamo povrat novca bez suglasnosti prodavatelja.
Kako ću dobiti obavijest o knjiženju za otkazanu prodaju?
Čim uspješno storniramo vašu prodaju, dobit ćete povrat prodajne provizije. Ako ste je već platili, povrat ćete dobiti najkasnije 7 dana nakon storniranja prodaje. Imajte na umu da može potrajati do 3 radna dana dok novčana doznaka ne bude vidljiva na računu.