Prijava
Kolekcija 1919

Funkcionalna, elegantna, minimalistička – to su obilježja kolekcije 1919. Veliki tamni brojčanici s arapskim brojevima pokazuju najvažnije. Obilježja serije su otvori na ušicama za remen i glatki prijelaz prema narukvici.

Satovi prožeti Porscheovim identitetom

Broj 911 budi emocije od 1963. i kao ni jedan drugi broj označava fascinaciju sportskim automobilima. Profesor Ferdinand Alexander Porsche stvorio je s 911 legendu sportskih automobila koja još i danas oduševljava. Recept uspjeha: oblik i funkcija savršeno su međusobno usklađeni. Ova se filozofija odražava i u satovima Porsche Designa. Svaki je model prožet tipičnim Porscheovim identitetom.

Sklad tehnologije i dizajna

Satovi Porsche Designa su precizni alati i nositelji inovacija koji spajaju tehnologije proizvodnje automobila i švicarskog urarskog umijeća. Dizajner i urari neprekidno rade na postizanju vrhunskih rezultata preciznosti, funkcionalnosti i izvedbe. Zato su zajedno razvili satove sa svojstvenim vođenjem linije i izvanredne funkcionalnosti koji oduzimaju dah.

Čisti, tehnički revolucionarni minimalizam

Chronograph I je prvi sat koji je prof. F. A. Porsche osmislio za Porsche Design. Sa svojim čistim prikazima i potpuno mat crnim izgledom sat je revoluirao izradu satova. Kao i vozilo Porsche 911, Chronograph I je bezvremenski klasik dizajna. Porsche Design je i prvi proizvođač satova koji je upotrijebio titan za svoje satove. Ti su satovi posebno otporni i lagani.

Vrijeme i svijet u pokretu

Porsche Design uvijek preispituje status quo i razvija nove satove izvanrednih funkcija. Primjer za to su satovi za putovanja koji su optimizirani za svjetske putnike i koji nude funkcije budilice i prikaza vremena u svijetu. Samo jednim pritiskom na gumb može se prikazati vrijeme na nekom drugom mjestu u svijetu – idealno za putnike.

Osnivač

Prof. F. A. Porsche osnovao je Porsche Design 1972. Njegove kreacije posjeduju prepoznatljivo vođenje linije čiji se izvor nalazi u proizvodnji sportskih automobila. Kao i kod legendarnog vozila Porsche 911, deviza prilikom svakog nacrta je: optimizacija funkcije, svođenje dizajna na najvažnije, što je potpuno u skladu s mišlju da se iz minimuma izvuče maksimum.