Zašto Chrono24? Prijava
Linija satova BENU

Marka Benu prvi je model i perjanica proizvođača Moritza Grossmanna. Ovaj je sat vrhunac najfinije urarske umjetnosti: spaja suvremenu tehnologiju s elegantnim izgledom. Više od 240 ručno proizvedenih pojedinačnih dijelova zaslužno je za preciznost i estetiku sata Benu Tourbillon.

Linija satova TEFNUT

Vrhunska urarska klasa je i pitanje dizajna. To dojmljivo dokazuje linija Tefnut. Redukcija i ravnost linije obilježili su stil ovih modela. Mislilo se i na dame: Briljanti, sedefasti brojčanik i zrakasti guilloch uzorak krase model Tefnut Lady.

Limitirano izdanje

Moritz Grossmann i portal Chrono24 zajedno s odabranim korisnicima organiziraju uzbudljivu radionicu dizajniranja. Rezultat je ovaj prekrasni sat koji će se izraditi u ekskluzivnom izdanju od 24 komada. Iskoristite priliku i postanite jedan od malobrojnih sretnih vlasnika ovog finog kronografa.
Ovaj videozapis pomoći će vam da steknete dojam o radionici dizajniranja:

Christine Hutter u ekskluzivnom intervjuu za Chrono24 portal
Pokretač inovacija od 1854

Moritz Grossmann je zajedno s Ferdinandom A. Langeom položio kamen temeljac njemačkog urarstva. Objavljivao je djela, držao predavanja, bio je pokretač i suosnivač Njemačke urarske škole u Glashütteu. Danas, kao i onda, satove Moritza Grossmanna krasi domišljatost. Sat Benu Tourbillon može se precizno namjestiti jer patentirani mehanizam za zaustavljanje sekundi ima kist od ljudske vlasi – novina u urarskoj umjetnosti.

Savršenstvo umijeća ručnog rada

Moritz Grossmann poznat je po čistom ručnom radu: još od najmanjeg detalja do cijelog satnog mehanizma, od prve skice do gotovog sata. Svaki model utjelovljuje spoj tradicionalnog umijeća i mehanike budućnosti. Moritz Grossmann čak i kazaljke proizvodi ručno. Ističe se zaljubljenost u detalje proizvodnje, za čim postoji i međunarodna potreba.

Pusti film
Početak novog računanja vremena

U novoj tvornici spajaju se Grossmannove urarske vrijednosti sa zahtjevima i mogućnostima horologije u 21. stoljeću. Ručni rad i smisao za proporcije spajaju se konstrukcijom i proizvodnjom potpomognutim računalom. Aktualni Grossmannovi satovi imaju obilježja tradicionalne urarske umjetnosti, kao i moderne elemente urarskog umijeća – tako nastaju precizna umjetnička djela našeg doba.

Osnivačica

Urarka i međunarodno uspješna poslovna žena Christine Hutter osnivanjem je tvrtke Grossmann Uhren GmbH 2008. utemeljila jedno od najvećih imena njemačkog urarskog umijeća. Christine Hutter u svojim satovima spaja tradicionalnu urarsku umjetnost sa suvremenom tehnikom. Kao žena u oblasti kojom vladaju muškarci daje vremenu novi dom i tako piše povijest.

BrandBoutique

Ekskluzivni satovi izravno od proizvođača